Direct aanvragen

Toerkoop Reisburo Groep

toerkoop retail case

Met 10.000 boekingen per dag is de coöperatieve vereniging Toerkoop een grote speler in de Nederlandse reisbranche. Tot eind 2005 waren alle aangesloten reisbureaus (55 ondernemingen met circa 180 vestigingen) aangesloten op Travelnet, een SDSL-netwerk dat speciaal was opgezet voor de reisbranche om kosten te besparen. Via het netwerk waren de reisbureaus verbonden met de touroperators.

Directeur Don Kaspers van Toerkoop: “Dat functioneerde op zich goed. Maar na een paar jaar beseften we dat we een flexibelere infrastructuur en een volledig zelf te beheren intranet wilden, tegen nog lagere kosten.”

reserveren en communiceren. Toen we nog op het KPN-netwerk draaiden, bestond er altijd het gevaar dat iemand lokaal een fax- of telefoonsysteem aansloot, met mogelijke overbelasting van het netwerk tot gevolg. Dat is nu uitgesloten.”

Over Toerkoop

Toerkoop Reisburo Groep wilde de zekerheid dat het netwerk alleen gebruikt wordt voor de kernprocessen. Bovendien moesten de kosten omlaag. Daarom stapte de coöperatie van reisbureaus over op het betrouwbare netwerk van Netco Technology. Bovendien zijn daarmee de abonnementskosten voor KPN voorgoed verleden tijd.

De voordelen van Retailstekker op een rijtje

  • stabiel & betrouwbaar ‘dedicated’ netwerk
  • kostenefficiënte oplossing
  • hoge snelheid (3 Mb/s up en 40Mb/s down)
  • één factuur voor alle aansluitingen
  • snelle implementatie zonder verstoring werkprocessen
  • mogelijkheid tot PIN, Alarm, VoIP, 3G backup etc, etc.
  • één centrale helpdesk 24×7 bereikbaar

 

Efficiënter werken

Netco, dat voor Toerkoop onder meer het VPN-netwerk beheert, raadde aan om met XS4ALL in zee te gaan. Kaspers: “Dat bleek een uitstekend idee. XS4ALL biedt ADSL Only aan, waardoor we geen abonnementskosten voor ‘het koper’ van KPN zouden hoeven betalen. Daar waren we in de oude situatie nog wel aan gebonden. Bovendien is het gewoonweg efficiënter werken met twee partijen in plaats van drie.”

Vlotte migratie

De migratie van KPN (red: e-pacity) naar het Netco retailnetwerk nam nog geen zeven weken in beslag voor de circa honderdtachtig winkels. Op een paar uitzonderingen na hebben de medewerkers van de reisbureaus niets van de migratie gemerkt en konden gewoon doorwerken. Kaspers: “We zijn nu dik drie maanden verder en hebben geen uitval gehad. Wel hebben we, een enorme kostenbesparing kunnen realiseren.”

Betrouwbaarheid

Hij vervolgt: “Een groot voordeel is de betrouwbaarheid. Met retailstekker hebben we betere controle over onze kernprocessen. Onze leden moeten te allen tijde kunnen 

De Toerkoop Reisburo Groep is een coöperatieve vereniging van en voor zelfstandige reisbureaus. Er zijn 55 ondernemingen lid, met in totaal ongeveer 180 vestigingen. Met een jaaromzet van circa 285 miljoen euro heeft Toerkoop 11 procent van de Nederlandse reismarkt in handen. Aangesloten reisbureaus mogen hun eigen marketing verzorgen, maar het overgrote merendeel van de ondernemers werkt samen onder de Toerkoop Reisburo Formule.

 Een groot voordeel is de betrouwbaarheid