Direct aanvragen
winkel nieuwe technologie

Geen mooie voorgevel zonder puike achterkant

winkelautomatisering voorgevel

Waar een winkel vroeger prima uit de voeten kon met ‘slechts’ een pinautomaat en kassasysteem, is dat tegenwoordig niet meer toereikend. Integratie van WiFi, beacons, alarm- en camerastructuren, klantentellers, het zijn stuk voor stuk onmisbare onderdelen van een gedegen winkelautomatisering.

……………………………

Niet voor niets verwacht de klant steeds meer verbinding tussen online en offline. Online iets bestellen, maar later in de winkel weer ruilen? Moet kunnen. Het is een logische eis van de consument waar niemand meer van opkijkt. Dat geldt ook voor het per post retourneren van een in de winkel gekocht product. Heel normaal, zou je zeggen. Maar zonder goed doordachte achterkant verdraaid ingewikkeld. En vaak zelfs niet te doen.

De complexiteit wordt steeds groter. Ook in de retail. Dat kan lastig zijn. Maar biedt tegelijkertijd uitdagende kansen om slagvaardig en efficiënt te anticiperen op veranderende markten. Kijk hoe koplopers als succesvolle budgetstores dat doen. Hun succes is mede het gevolg van scherpte en snelheid. Ze slagen erin de klant via de voorgevel naar binnen te lokken en daar meer dan voldoende shopbeleving te bieden. En dat lúkt ze omdat hun achterkant (de volledige automatiseringslaag) puik op orde is. Ze zetten die door anderen nog te vaak ondergewaardeerde achterkant gericht in als een strategisch voordeel. In de wetenschap dat dáár het verschil wordt gemaakt.

Meer kennis over retail en automatisering:


Meer informatie over winkelautomatisering  >>>

Winkelautomatisering: 5 tips voor de retailer >>>

ICT als marketingtool voor de retail (video) >>>

Koplopers in de retail. Wat is het geheim achter hun succes? (video) >>>

Hoe zet je een slimme ICT-integratie op in de retail? (video)  >>>

Geen mooie voorgevel zonder puike achterkant >>>

……………………………

Waar een winkel vroeger prima uit de voeten kon met ‘slechts’ een pinautomaat en kassasysteem, en uitnodigende winkeletalage is dat tegenwoordig niet meer toereikend. Integratie van WiFi, beacons, alarm- en camerastructuren, klantentellers, het zijn stuk voor stuk onmisbare onderdelen van een gedegen winkelautomatisering.

……………………………

Retailkoplopers (video) >>>

……………………………

Action opent binnen een week 4 of 5 winkels. Een echte koploper dus. Maar wie zijn anno 2015/2016 deze koplopers in de retail en hoe doen ze dat? >>>

……………………………