Afix Geen reacties

Een webshop voor hondeneigenaren die zijn innovatieve kant wil laten zien. En een bekend sport- en leisuremerk dat de band met zijn klantenkring wil verstevigen. Het zijn maar twee voorbeelden van succesvolle pop up stores. Wat de meest verrassende gemeenschappelijke factor is voor dat succes? De manier waarop zij ICT inzetten.

Succesvolle pop up stores

Pop up voor honden

Bark & Co is een van de meest bekende webshops voor honden in de Verenigde Staten. Het New Yorkse bedrijf webshop richt zich op alles wat een hondeneigenaar nodig heeft om zijn huisdier te verwennen. En dat gaat behoorlijk ver. “Wij zijn een merk aan het creëren voor mensen die van hun honden houden als kinderen”, zeggen zij zelf. En dat wilde het bedrijf nog eens extra benadrukken. Daarom heeft Bark & Co begin juni 2017 een pop up store in New York opgezet.


Gedurende zes dagen konden honden in deze ‘BarkShop Live’ zelf hun favoriete speeltje uitzoeken. Zonder tussenkomst van mensen. Bark & Co: “BarkShop Live was een retail beleving waar de honden het winkelend publiek werden. De hond werd eerst voorzien van een speciaal vest dat ‘communiceerde’ met sensoren die wij in alle speeltjes hadden ingebouwd. Vervolgens mocht hij in een speciaal ontworpen ruimte in de pop up store met het speelgoed spelen. Via een speciale mobiele app konden de baasjes precies zien met wat voor speeltjes hun viervoeters het meest speelden. Met andere woorden: welke speeltjes zij het leukst vonden. De baasjes waren daarna in staat om door een simpele klik in de app die bewuste producten bestellen. Wij zorgden er vervolgens voor dat de speeltjes thuis werden afgeleverd.” De actie leverde extra omzet op, maar nog belangrijker: de publiciteit er om heen zorgde ervoor dat Bark & Co als ook als een innovatief bedrijf werd gezien.


Asics ‘pop upt’ tijdens marathons

Wat dichter bij huis, heeft Asics Europe (met het Europees hoofdkantoor in Hoofddorp) ook de vruchten geplukt van het opzetten van pop up stores. Het Japanse merk geniet al de nodige wereldwijde bekendheid met zijn grote assortiment van sport- en leisurewear. Maar met behulp van tijdelijke winkels wist Asiscs de band met zijn klanten en prospects nog eens te verhogen. 
In maart en april 2017 was Asics hoofdsponsor van twee grote Europese marathons, respectievelijk in Barcelona en Parijs. Voorafgaand aan de Parijse marathon werd er een pop up store opgezet in de Salon du Running fair in de Porte de Versailles. Daar moesten de deelnemers hun nummer en shirt ophalen voor de marathon. Om bij dat afhaalpunt te komen, werden zij door de pop up store geleid, zodat zij alle gelegenheid hadden om Asics-producten te zien en te kopen. En dat twee dagen lang.

140.000 klanten

In korte tijd werd er voor de Parijse pop up store een complete ICT-infrastructuur neergezet, inclusief 30 kassa’s en een aparte photo booth waar mensen hun foto konden laten nemen. Die foto werd vervolgens op een groot scherm geprojecteerd. Met succes: er werden zo’n 140.000 klanten kochten binnen twee dagen een enorme hoeveelheid allerhande Asics-producten. Aan de basis van het succes ligt ook hier weer een innovatieve en solide ICT. Met onder andere internetverbindingen die dubbel waren uitgevoerd, zodat de kassa’s en de photo booth zonder haperen hun werk konden doen. 
Honden die zelf hun favoriete speeltjes uitzoeken of 140.000 hardlopers die twee dagen lang sportartikelen kopen. Twee voorbeelden van hoe de inzet van innovatieve ICT-oplossingen voor retailsucces zorgen.

E-book met tips om succesvol pop-up stores in te zetten

De meest verrassende gemeenschappelijke factor voor het succes van deze pop up stores is de manier waarop zij ICT inzetten. Wie een pop up store wil laten slagen, moet dus een aantal essentiële zaken vooraf goed hebben geregeld. Welke zaken er nog meer van belang zijn en hoe het een en ander moet worden geregeld, brengen wij in dit e-book in kaart. Inclusief de valkuilen waar pop up retailers op bedacht moeten zijn.

Download gratis het e-book