Afix Geen reacties

JD.com heeft de afgelopen maand duizend gemakswinkels per week geopend in China. Tegen het einde van het jaar wil de Chinese e-commercereus dat tempo opschroeven naar duizend per dag, zegt ceo Liu Qiangdong tegen lokale media.

Bijna alle winkels worden geopend in samenwerking met franchisenemers. JD.com krijgt naar eigen zeggen vijftigduizend aanvragen van geïnteresseerde ondernemers per dag. Zij kunnen een lening krijgen van Jingdong Finance, de fintech-tak van JD.com. In de komende vijf jaar wil het Chinese concern één miljoen winkels operationeel hebben, waarvan de helft in plattelandsgebieden.

JD.com sprak eerder nog de ambitie uit dit jaar vijfhonderd gemakswinkels van zijn zogeheten X-concept te openen. De kleine winkels verkopen onder meer snacks, fruit en huishoudproducten. Om de winkel te bezoeken moeten klanten zich van tevoren online registreren en krijgen toegang tot de winkel via gezichtsherkenning. Sensoren herkennen de labels van de producten die zij in hun mandje leggen en de betaling verloopt automatisch bij het verlaten van de winkel, via de online geregistreerde bankrekening.

bron: retailnieuws

Ontwikkelingen en klant-ervaringen zoals deze vereisen een vlekkeloze internetverbinding, netwerkconnecties en, in het geval van online betalingen ook een ‘always on’ betaalverbinding. Retailstekker is daarbij uw partner. Hoe lastig is het voor u om een nieuwe (pop-up) lokatie te openen? Volg onderstaande link en daag ons uit!

daag ons uit!