Afix Geen reacties

– Ze stellen zichzelf allemaal 5 belangrijke vragen…

Weken (zo niet maanden-) lange voorbereiding en een paar duizend euro investering verder, maar het resultaat mag er zijn: over enkele weken pronkt jouw pop up store in de binnenstad! Je to-do list is aardig geslonken, de meeste zaken zijn geregeld. Eén van de laatste dingen die je nog rest is de ICT voor je tijdelijke winkel. Je hebt er geen kaas van gegeten, maar zó complex kan het niet zijn, toch?

Fout. Het belang van een goede ICT-infrastructuur wordt nog altijd flink onderschat. En dat terwijl de impact groot is. In feite is de ICT-oplossing medebepalend voor het succes (of falen) van een pop up store. Wat kunnen we leren van de bewezen pop up successen? Waaruit bestaat hun ICT-boodschappenlijstje? En hoe complex is het in werkelijkheid om dit te organiseren?

Pop up stores

5 belangrijkste vragen die die pop up winnaars zichzelf stellen

Een fantastisch winkelpand dus, op een fantastische plek. Dat deel van het boodschappen-lijstje is ‘in the pocket’, nu is het tijd voor de volgende stap. En misschien wel de leukste: de winkelinrichting! Het kenmerk van pop up stores is de tijdelijke aard. Vaak wordt daarom gekozen voor een flexibele winkelinrichting, inventaris die je eenvoudig installeert én verwijderd. Gelukkig is een minimalistische inrichting hip en happening!

Deze fase gaat vaak gepaard met veel enthousiasme, waardoor praktische zaken soms over het hoofd gezien worden. Denk bijvoorbeeld aan extra voorzieningen die nodig zijn om het winkelconcept ten uitvoer te brengen. De volgende vragen helpen je de ICT-benodigdheden in kaart te brengen:

1. Welke devices worden er gebruik?
Een pop up store moet vaak in een korte tijd veel bekendheid zien te verwerven onder het winkelend publiek. Op welke manier trek je de aandacht van het publiek en met behulp van welke devices? Denk bijvoorbeeld aan zaken als interactieve displays, photo booths of lichtgevende uithangborden.
2. Matcht de winkelinrichting met de bestaande electra?
Welke bestaande elektravoorzieningen heeft het winkelpand? Is dat voldoende voor alle devices of moeten er extra aansluitpunten worden gelegd?
3. Wordt er wel of geen gebruik gemaakt van PIN transacties?
Hoe lang open je de pop up store? Als je langer open bent dan een aantal dagen en je verwacht veel transacties te verrichten, is het de moeite waard om een pinapparaat te gebruiken. Deze apparatuur is ook voor verhuur beschikbaar.
4. Welke wensen heb je ten aanzien van je wifi netwerk(en)?
Wifi is in de huidige tijd onmisbaar. Je hebt het niet alleen nodig voor je (POS) kassa en betalingsverkeer, maar mogelijk ook voor het registreren van klantgegevens of doen van bestellingen. Bovendien stellen veel winkels wifi beschikbaar om publiek te trekken of voor promotionele doeleinden. Hoeveel wifi netwerken heb je nodig?Open of gesloten?
5 .Wat is je plan B?

Niet is zo vervelend als het uitvallen van de verbinding naar de buitenwereld als er op dat moment klanten pinbetalingen willen doen. Of als je door elektraproblemen je displays niet werken en het daardoor niet lukt je klanten te verleiden. Dit kan gepaard gaan met een flinke omzetderving, zorg daarom voor een gedegen back-up plan.

Flexibele ICT (van tijdelijke aard) hoeft niet complex te zijn, maar de impact is wel groot als er geen solide oplossing wordt georganiseerd. Betrek je ICT-afdeling vroegtijdig in je plannen en neem samen de wensen voor je pop up concept door en dan is jouw pop up succes binnenkort een feit!

Druk bezig met de voorbereidingen van jouw pop up store?
Download dan ons e-book en zorg dat je niets over het hoofd ziet!

Download gratis het e-book