Afix Geen reacties

Hoe bestaat het dat sterke winkelketens als de V&D of Halfords een faillissement aanvragen, maar tegelijkertijd online merken succesvol hun intrede doen? Goede voorbeelden hiervan zijn Zalando, Neckermann en Amazon. Wereldwijde spelers die allemaal kiezen voor bricks naast clicks. Het slagveld kent winnaars en verliezers, dat mag duidelijk zijn. De zogenaamde one million dollar question waarop elke ondernemer antwoord wil, is echter: hoe zorg je ervoor dat je als winnaar uit de strijd komt?

retail-oorlog-overleven

En dat is precies waarom  het boek “Retail in oorlog” een absolute must-read is voor retailers. Het boek staat niet alleen stil bij de hinderlagen in retail anno nu, maar ook bij de overwinnaarsstrategie voor de toekomst. Darwin zei het al, het zijn niet de sterkste of slimste die overleven, maar degene die zich weten aan te passen aan verandering. Of te wel, wie niet verandert, kost het de kop. Adapt or Die! Het is de rauwe werkelijkheid in het retail landschap. “Oorlog”, zoals Ger Boersma het noemt. “Maar het is vooral een boek van kansen” vervolgt hij, “want die zijn er volop.”


Always on. Consumenten zijn 24/7 online

En zij verwachten van winkeliers hetzelfde. Er is niet voor niets veel te doen om “klantbeleving” in het huidige retail landschap. In de strijd om het winkelend publiek, trekken winkels alles uit de kast: pop-up stores, workshops, modeshows. Een rijke winkelbeleving is wat telt. Maar wie zich écht onderscheidt met een klantgerichte benadering, goes digital. Onvermijdelijk, zo zegt ook Boersma.


Digitale transformatie: een absolute no-brainer

Wat is de overeenkomst tussen AirBnB, Uber & HelloFresh? Dat zij zich ontpopt hebben tot ware technologiebedrijven: technologie, real-time beschikbare data en slimme stroomlijning van processen lopen als rode draad door hun bedrijfsvoering. Eén ding is zeker: wie zege wil vieren, moet zorgen dat hij de digitale boot niet mist. Het roer moet om. Digitaal transformeren is een no-brainer, ICT vormt de backbone in verdere innovatie in retailEn dat blijkt ook wel uit het 392 pagina’s tellende inhoud van het boek. De nieuwste technologieën, modellen voor samenwerking en een visie op het welbekende kanaalconflict. Hoe kies je de juiste partners en distributiemodellen uit alles wat crossborder in multi-en omnichannel te bieden heeft? De winnaar van de toekomst is het bedrijf dat de consument aan zich weet te binden.

Wegwijs in wat de “grootste revolutie ooit” genoemd wordt

Als we de experts moeten geloven vormt de retail revolutie de grootste ooit. En dat is dan ook de wereld waarin we je met de komende blogs wegwijs gaan maken. We nemen je mee in de nut en noodzaak van digitaal transformeren, delen alles over het samenspel tussen off- en online en tonen de kansen de digitale (omnichannel) wereld te bieden heeft. En voor wie echt niet kan wachten: 

Ja, Ik wil kans maken op dit boek