Afix Geen reacties

De pop up store heeft de consument voor zich gewonnen. Klanten komen graag en veel in dergelijke tijdelijke winkels. Als die ‘shops’ tenminste wel anders, verrassend en leuk zijn. Wat zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een succesvolle pop up store?

Cruciale onderdelen

Voorbereiding

Goede uitvoering valt of staat met goede voorbereiding. Een waarheid als een koe die ook voor pop up stores geldt. Voordat de tijdelijke winkel de deuren opent, moet je rekening houden met een aantal essentiële zaken:

– Concept bedenken

– Locatie uitzoeken

- Huurcontract uitonderhandelen

– Verzekeringen afsluiten

- Winkelpersoneel vinden en trainen

– Marketing campagnes starten

- ICT op orde hebben

Op het eerste gezicht is het onderdeel ‘ICT op orde hebben’ misschien een vreemde eend in de bijt. Toch is het een van de meest kritische succesfactoren voor een pop up store.


ICT in de voorbereidingsfase

Om met de meest basale zaken te beginnen: net als een gewone winkel, kan een pop up variant niet zonder kassasystemen, Wifi-netwerken en communicatie met het hoofdkantoor. Het is verstandig om die voorzieningen al bij de start van de voorbereidingen (én het ontwerpen van de winkel) op te nemen. Want het zal niet de eerste keer zijn dat bijvoorbeeld een internetverbinding op locatie niet op de gewenste datum is te leveren. En dat betekent onder andere weer dat klanten geen pinbetalingen kunnen doen. Niet een scenario waar je mee te maken zou willen hebben.

Security en continuïteit

Een ander ICT-onderdeel dat op voorhand goed geregeld moet zijn, is de security. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van POS-systemen, pc’s, Wifi-punten en netwerkverbindingen. Een pop up store die gehackt wordt, zorgt ook voor publiciteit. De vraag is of je daar nou op zit te wachten.

Hetzelfde geldt voor de verbinding met de buitenwereld (lees: het internet). Als de internetverbinding niet werkt, dan heeft dat vergaande negatieve consequenties. Klanten die bijvoorbeeld niet kunnen pinnen om hun aankopen te betalen. Dat doet de positieve winkelervaring geen goed. Om over de omzet maar te zwijgen. Zorg daarom voor dubbel uitgevoerde verbindingen, zodat er bij een storing op de ene verbinding naadloos over wordt geschakeld naar een andere. Dat scheelt potentiële irritatie bij klanten en personeel én omzetderving.

Ebook ‘Ontdek het ICT- geheim achter succesvolle pop-up stores’

ICT is dus een cruciaal onderdeel dat op voorhand goed geregeld moet zijn.
Alleen dan kan een pop-up store als een extra marketingtool worden ingezet en haar vruchten afwerpen. Zowel richting consument in de vorm van meer beleving en een verrassend aanbod, als in de richting van marketing als extra inkomstenkanaal. Meer weten over het marketing succes van pop up stores en de cruciale rol van ICT hierin? Download dan het gratis ebook ‘Ontdek het ICT- geheim achter succesvolle pop-up stores’ en daarmee een nieuwe marketing mogelijkheden.

Download gratis het e-book