marketing ICT project
Afix Geen reacties

Action opent binnen een week 4 of 5 winkels. Een echte koploper dus. Maar wie zijn anno 2015/2016 deze koplopers in de retail en hoe doen ze dat? Tegenwoordig zijn dat de supermarkten en budgetstores.

Die supermarkten en budgetstores hebben hun systemen goed op orde. En de automatisering gestroomlijnd. Complexe, logistieke systemen zoals meerdere pinautomaten, bankcontacten, integratie van logistiek en distributiestructuren, zijn intact. Daardoor is er ruimte en tijd om direct nauwkeurig naar de beveiliging van deze constructies te kijken. Daarnaast is er voldoende aandacht om het klantverkeer professioneel te peilen. Met dat soort zaken wordt dan ook het verschil gemaakt. Het is voor retailers interessant om te kijken naar waar een verbeterslag gemaakt kan worden. Vooral op het gebied van de bestaande systemen. Veel retailers werken nog met verouderde maar vaak dure netwerksystemen. Terwijl het allemaal veel goedkoper, efficiënter en flexibeler kan.

Als je de automatiseringslaag goed op orde hebt, kun je groeien en beter inspelen op de markt. Je kunt een koploper worden.

Meer kennis over retail en automatisering:

Winkelautomatisering: 5 tips voor de retailer
Retailstekker; ICT backbone voor de retailer
ICT als marketingtool voor de retail (video)
Hoe zet je een slimme ICT-integratie op in de retail? (video)
Geen mooie voorgevel zonder puike achterkant
Van data naar omzet

Waar een winkel vroeger prima uit de voeten kon met ‘slechts’ een pinautomaat en kassasysteem, en uitnodigende winkeletalage is dat tegenwoordig niet meer toereikend. Integratie van WiFi, beacons, alarm- en camerastructuren, klantentellers, het zijn stuk voor stuk onmisbare onderdelen van een gedegen winkelautomatisering.

Retailkoplopers (video)