etalage digitalisering omnichannel
Afix Geen reacties

Waar een winkel vroeger prima uit de voeten kon met ‘slechts’ een pinautomaat en kassasysteem, is dat tegenwoordig niet meer toereikend. Integratie van WiFi, beacons, alarm- en camerastructuren, klantentellers, het zijn stuk voor stuk onmisbare onderdelen van een gedegen winkel automatisering.

Etalage

Verbinding tussen online en offline

Niet voor niets verwacht de klant steeds meer verbinding tussen online en offline. Online iets bestellen, maar later in de winkel weer ruilen? Moet kunnen. Het is een logische eis van de consument waar niemand meer van opkijkt. Dat geldt ook voor het per post retourneren van een in de winkel gekocht product. Heel normaal, zou je zeggen. Maar zonder goed doordachte achterkant verdraaid ingewikkeld. En vaak zelfs niet te doen.

De complexiteit wordt steeds groter.

Ook in de retail. Dat kan lastig zijn. Maar biedt tegelijkertijd uitdagende kansen om slagvaardig en efficiënt te anticiperen op veranderende markten. Kijk hoe koplopers als succesvolle budgetstores dat doen. Hun succes is mede het gevolg van scherpte en snelheid. Ze slagen erin de klant via de voorgevel naar binnen te lokken en daar meer dan voldoende shopbeleving te bieden. En dat lúkt ze omdat hun achterkant (de volledige automatiseringslaag) puik op orde is. Ze zetten die door anderen nog te vaak ondergewaardeerde achterkant gericht in als een strategisch voordeel. In de wetenschap dat dáár het verschil wordt gemaakt.

Meer kennis over retail en automatisering:

Winkelautomatisering: 5 tips voor de retailer
ICT als marketingtool voor de retail (video)
Koplopers in de retail. Wat is het geheim achter hun succes? (video)
Hoe zet je een slimme ICT-integratie op in de retail? (video)
Van data naar omzet
Action opent binnen een week 4 of 5 winkels. Een echte koploper dus. Wie zijn deze koplopers anno 2016/2017 en hoe doen ze dat? (video)